SMS-lån

När det gäller lån så är det senaste just nu att låna pengar med hjälp av mobilen, så kallade mobillån eller smslån. Det betyder att du lånar pengar genom att skriva ett sms som innehåller den summa pengar du vill låna samt vilket kontonummer du vill ha pengarna insatta på. Att låna pengar via mobilen är mycket enklare än banklån, då man är tvungen att gå in på banken för att fylla i en låneansökan.


Det som framförallt kännetecknar dessa SMS-lån är just snabbheten, därav namnet snabblån. Det går nämligen snabbt att skicka ett SMS, alltså att ansöka om lånet. Det går också snabbt för kreditgivaren att titta igenom din låneansökan och meddela dig om du har blivit beviljad lånet eller inte. Slutligen går det snabbt att få in pengarna på kontot, i vissa fall kan du ha pengarna på ditt konto inom en kvart. När det gäller banklån kan det ibland ta flera dagar, kanske en vecka, innan du får besked om din låneansökan.

Det ställs lika höga krav på dig som låntagare som vid vilket annat lån som helst. Bland annat måste du ha fast jobb, regelbunden inkomst och sakna betalningsanmärkningar. Långivaren kommer att ta en kreditupplysning för att se så det inte finns obetalda summor, och titta på din inkomst för att se så att det finns betalningsutrymme för lånet. Tänk på att jämföra olika långivare för att se så att du får de bästa villkoren när det gäller återbetalningstid och de avgifter som tillkommer. Du jämför enkelt lån hos Mikrolana.se

Lånebeloppen när det gäller SMSlån är ofta små, det brukar variera mellan 1000 kronor och 5000 kronor, beroende på långivare. Kredittiden är också kort, pengarna ska vara återbetalda inom 30 dagar. Anledningarna till varför man vill ansöka om dessa mobillån kan vara många. Kanske man just har börjat på ett nytt jobb och det tar några veckor tills man får sin första lön. Kanske är man ute på en resa och reskassan börjar sina. Med möjligheten till ett SMS-lån så finns alltid pengar snabbt tillhanda om det blir kris i plånboken.